Μαζικές διαδηλώσεις ισλαμιστών στην Αίγυπτο υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαζικές διαδηλώσεις ισλαμιστών στην Αίγυπτο υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι

22:45 | 9/8/13
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, βασίζουν την Παρασκευή στους δρόμους του Καΐρου και άλλες πόλεις της χώρας, απαιτώντας την απελευθέρωση και αποκατάστασή του στον προεδρικό θώκο.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, οι οπαδοί του κ. Μόρσι συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους καταυλισμούς καθιστικής διαμαρτυρίας των Αδελφών Μουσουλμάνων, κοντά στο τέμενος Ραμπά αλ-Ανταγουίγια, παρά τις προειδοποιήσεις της μεταβατικής κυβέρνησης πως η διάλυση αυτών των καταυλισμών είναι «μη αναστρέψιμη».

Ωστόσο, αξιοπρόσεκτη ήταν η απουσία της Αστυνομίας από την περιοχή του Ραμπά αλ-Ανταγουίγια, σε αντίθεση με προηγούμενες κινητοποιήσεις, ενόψει της λήξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού την Κυριακή.

Έως το βράδυ, οι περισσότερες πορείες ήταν ειρηνικές, ωστόσο επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών του κ. Μόρσι στην περιοχή του Φαγιούμ, νότια του Καΐρου.

Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να σκορπίσει τους διαδηλωτές, με το κρατικό πρακτορείο MENA να κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών