Μάχη με τις φλόγες δίνουν 1.000 πυροσβέστες στην Πορτογαλία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 1.000 πυροσβέστες στην Πορτογαλία

19:25 | 22/8/13
Μάχη με τις φλόγες δίνουν την Πέμπτη περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες και 250 οχήματα προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται επί πολλές ημέρες στην Πορτογαλία, ενώ αναμένεται η συνδρομή και δύο γαλλικών πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, έπειτα από την άφιξη δύο ισπανικών αεροσκαφών την Τετάρτη. 

Η συμμετοχή των δύο γαλλικών Καναντέρ στις επιχειρήσεις, η οποία αρχικά προβλεπόταν να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή, επισπεύσθηκε για σήμερα κιόλας, ανακοίνωσε το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στα δύο κύρια πύρινα μέτωπα, στην περιοχή Βιζέου, στην κεντρική ζώνη της νοτιοευρωπαϊκής χώρας.

Παράλληλα, την Πέμπτη, οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση μεγάλου κινδύνου για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε 22 περιοχές της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών, ενώ καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη, τρεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν, ο ένας σοβαρά, από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε κατοικία, ενώ προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Τρουνκόζου, στην περιφέρεια της Γκουάρντα, όπου πολλές κατοικίες καταστράφηκαν και οι οδικές αρτηρίες χρειάσθηκε να κλείσουν για την κυκλοφορία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών