Νέα δημοπρασία εντόκων την Τρίτη με στόχο 625 εκ. ευρώ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα δημοπρασία εντόκων την Τρίτη με στόχο 625 εκ. ευρώ

18:47 | 2/8/13
Νέα έξοδο στις αγορές βραχυπρόθεσμου χρέους θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 6 Αυγούστου, το Δημόσιο, δημοπρατώντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας (26 εβδομάδες) με στόχο την άντληση 625 εκατομμυρίων ευρώ...

Ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), τους τίτλους θα μπορούν να προμηθευτούν και ιδιώτες αποταμιευτές, με αφορολόγητη απόδοση, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τους διακρατήσουν έως και λήξη τους, στις 7 Φεβρουαρίου 2014.


Η απόκτηση των τίτλων από φυσικά πρόσωπα μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 έως και Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρείες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών