Τι λέει η NOVA για την παραπλανητική διαφήμιση (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τι λέει η NOVA για την παραπλανητική διαφήμιση (video)

15:58 | 24/8/13
Αντιδράσεις προκαλεί η παραπλανητική διαφήμιση της NOVA με την οποία προσπαθεί να προσελκύσει νέους πελάτες για το ποδοσφαιρικό πακέτο...

Η NOVA διαφημίζει το ποδοσφαιρικό πακέτο με συνδρομή 19,90 ευρω παραπλανώντας εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου.

Κι αυτό γιατί στην ουσία το συγκεκριμένο πακέτο κοστίζει 49,80 ευρω. «Ακόμη και αν η διαφήμιση μπορεί να σταθεί νομικά είναι ανήθικο να μην εξηγείς στους καταναλωτές την πραγματικότητα», δήλωσε η Ευγγελία Κεκελέκη, γενική γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής, Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, σημείωσε πως «η παραπλανητική διαφήμιση είναι μία αθέμιτη εμπορική πρακτική η οποία είναι ικανή [...] να οδηγήσει τον καταναλωτή σε μία απόφαση που διαφορετικά δεν θα λάμβανε».


Δείτε το βίντεο απο την έρευνα του skai.gr




Σε ανακοίνωση της, η NOVA επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Φέτος, η διοίκηση του ΣΚΑΪ, καταστρατηγώντας για άλλη μία φορά κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επέλεξε πάλι να «δημιουργήσει» ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν και να περιβάλλει με την «αυθεντία της αντικειμενικής ειδησεογραφίας» τις συκοφαντικές και αστήρικτες επιθέσεις της κατά της Nova κάνοντας λόγο για ‘παραπλανητική διαφήμιση’. Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην διοίκηση του ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν αρμόδιες Αρχές για να κρίνουν την ύπαρξη παραπλανητικής διαφήμισης, εάν τέτοια υπήρχε».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών