Ανθρώπινη αλυσίδα 400 χιλιομέτρων για την αυτονομία της Καταλονίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανθρώπινη αλυσίδα 400 χιλιομέτρων για την αυτονομία της Καταλονίας

20:28 | 11/9/13
Ανθρώπινη «αλυσίδα» μήκους 400 χιλιομέτρων θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν την Τετάρτη δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Καταλονία, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της αυτονόμησης της περιοχής από τη Μαδρίτη...

Η «αλυσίδα» θα «απλωθεί» από την οροσειρά των Πυρηναίων στο βορρά έως τα σύνορα με την περιοχή της Βαλένθια στο νότο, και είναι εμπνευσμένη από μία παραπλήσια διαδήλωση που έλαβε χώρα το 1989, όταν οι Βαλτικές χώρες επεδίωκαν την ανεξαρτητοποίησή τους από την Σοβιετική Ένωση.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό των Καταλανών που τάσσεται υπέρ της αυτονόμησης αυξάνεται σταθερά κατά τους τελευταίους μήνες, αγγίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%, ενώ παράλληλα η ευρεία πλειοψηφία των κατοίκων Καταλονίας επιθυμεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το εν λόγω ζήτημα.

Η Καταλονία είναι μία από τις οικονομικά ισχυρότερες και βιομηχανοποιημένες ζώνες της Ισπανίας, ούσα υπεύθυνη για περίπου το 20% του ισπανικού ΑΕΠ. Ωστόσο, η περιοχή έχει πληγεί βαρύτατα εν μέσω της κρίσης.

Ο σχηματισμός της «αλυσίδας» συμπίπτει με την εθνική ημέρα της Καταλονίας, όταν η περιοχή θυμάται την ήττα των καταλανικών δυνάμεων στα χέρια του Φιλίππου του 5ου της Ισπανίας, το 1714, κατά την πολιορκία της Βαρκελώνης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών