Bloomberg: Οι χρεωμένοι της ΕΕ αντιμέτωποι με άλλη μια 4ετία Μέρκελ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Bloomberg: Οι χρεωμένοι της ΕΕ αντιμέτωποι με άλλη μια 4ετία Μέρκελ

16:37 | 23/9/13
Οι χρεωμένοι της ΕΕ, κυρίως οι νοτιοευρωπαίοι- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- είναι πλέον αντιμέτωποι με άλλη μία τετραετία Μέρκελ, είτε τους αρέσει είτε όχι, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg...

Η πλειοψηφία των πολιτών στην Ισπανία (82%) την Πορτογαλία (65%) και την Ιταλία (58%) απορρίπτει τους χειρισμούς της Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της κρίσης, κατηγορώντας την για δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, για ύφεση και ανεργία ρεκόρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.

Ωστόσο η πλειοψηφία που έχει πραγματικά σημασία, αυτή των Γερμανών πολιτών, είχε διαφορετική άποψη από τους νοτιο-ευρωπαίους και αποφάσισε χθες να εμπιστευτεί ξανά τα ηνία της χώρας στην Άνγκελα Μέρκελ, «επικροτώντας έτσι τις πολιτικές που ακολούθησε και συνέδραμαν στο να παραμείνει άθικτη η ευρωζώνη», γράφει το Bloomberg.

Η 59χρονη Μέρκελ θα ξεκινήσει λοιπόν την τρίτη θητεία της, ευρισκόμενη μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης.

Ήδη από χθες, η καγκελάριος προειδοποίησε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ότι «δεν μπορούμε να σταματήσουμε πρώιμα την πίεση για τις μεταρρυθμίσεις».

Τώρα- σημειώνεται στο δημοσίευμα- οι οποιεσδήποτε παραχωρήσεις θα έρχονται με το σταγονόμετρο: λίγα παραπάνω χρήματα για την Ελλάδα, λίγο πιο χαλαρή λιτότητα αλλού, χωρίς να αλλοιώνεται το βασικό δόγμα: σφιχτοί προϋπολογισμοί, συγκράτηση των μισθών και βιομηχανία προσανατολισμένη στις εξαγωγές.

Κι ενώ οι Γερμανοί συνεχίζουν την καταμέτρηση των ψήφων, η τρόικα έχει επιστρέψει στην Αθήνα για την αξιολόγηση και στην σχεδίαση των επόμενων βημάτων στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπενθύμισε στους δανειστές τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ελάφρυνση όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

«Όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει, η ελληνική και η γερμανική πλευρά επαναλαμβάνουν γνωστά επιχειρήματα…Την περασμένη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει περαιτέρω περικοπές. Οι οπαδοί της Μέρκελ κατηγόρησαν την Αθήνα για μια νοοτροπία που στηρίζεται στην λογική ενός είδους μονομερούς ανταπόδοσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών