Δημοσκόπηση Alco 20-23/09: Πτώση ΧΑ αλλά... | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δημοσκόπηση Alco 20-23/09: Πτώση ΧΑ αλλά...

15:46 | 25/9/13
Δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου δείχνει πτώση του Λαϊκού Συνδέσμου κατά 4 μονάδες. Υπεροχή της ΝΔ (21%) έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ (19,2%), αποτυπώνει η ίδια δημοσκόπηση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (δηλαδή όχι την εκλογική επιρροή, ούτε γίνεται με αναγωγή των αναποφάσιστων)...

Ειδικότερα, η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο.

Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

Πάντως να υπολογίσουμε κάτι: Ειδικά μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα MME για την ΧΑ και ειδικά με την μέδοθο είτε της προσωπικής συνέντευξης, είτε της τηλεφωνική συνέντευξης, είναι πολύ-πολύ δύσκολο, ακόμα και "σκληροί" ψηφοφόροι της ΧΑ να δεχθούν να οολογήσουν ότι ψηφίζουν ΧΑ.

Οι συνεντεύξεις γίνονται μέσα στα σπίτια τους ή τους καλούν στα τηλέφωνα των σπιτιών τους, άρα υπάρχει φόβος...

Αυτό το φαινόμεν είχε παρατηρηθεί και στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις όπου σε καμία το κόμμα δεν λάμβανε περισσότερο από 4% των ψήφων για να καταλήξει τελικά στο 7%...

Πηγή: defencenet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών