«Εντολή» χρειαζόταν για να δουν τα τάγματα εφόδου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Εντολή» χρειαζόταν για να δουν τα τάγματα εφόδου

20:19 | 25/9/13
Την εντολή του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή απέναντι σε τάγματα εφόδου και νεοναζιστικές οργανώσεις μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στο σύντομο διάλογο που είχαν πριν κλείσουν οι πόρτες του προεδρικού μεγάρου....

«Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», είπε στον Κάρολο Παπούλια ο Νικόλαος Δένδιας, εξαίροντας το έργο της πλειονότητας των αστυνομικών που στελεχώνουν την ΕΛ.ΑΣ. «Η συντριπτική -όχι απλώς η μεγάλη- πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Ελληνα πολίτη», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους».

«Κάνουν ό,τι μπορούν. Από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή οτιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό και σεβαστό το έργο. Και μου έκανε και εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θα την καλέσω την άλλη εβδομάδα, κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι καλό να προβάλλουμε παραδείγματα», του απάντησε ο Νικόλαος Δένδιας, συμπληρώνοντας ότι στις περιπτώσεις όπου η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως χρειάζεται μια διάκριση, οι διαδικασίες είναι μακρές και από το χρόνο του προφορικού επαίνου του υπουργού μέχρι τη διάκριση περνούν 3-4 μήνες.

Κατά την έξοδό του από το προεδρικό μεγάρο, ο υπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν ανησυχεί για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία. Ο Νικόλαος Δένδιας επανέλαβε όσα είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι «δεν θα παραμείνει η οποιαδήποτε σκιά στη δραστηριότητα των αστυνομικών».

Αναφορικά με τις καρατομήσεις συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίες μπορεί να εκληφθούν σαν να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε:

«Οσον αφορά τους Ελληνες αξιωματικούς της Αστυνομίας, με κανένα τρόπο δεν συνιστά ούτε παραδοχή ούτε υπόδειξη ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μηχανισμό της Χρυσής Αυγής. Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας νομίζω ότι απολύτως διευκρινίζουν το θέμα και θα παρακαλέσω να τις διαβάσετε με προσοχή».

Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών