ΗΠΑ: Kρίσιμες διαβουλεύσεις για τη Συρία στη Γερουσία - Απόφαση μετά τις 9 Σεπτεμβρίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΗΠΑ: Kρίσιμες διαβουλεύσεις για τη Συρία στη Γερουσία - Απόφαση μετά τις 9 Σεπτεμβρίου

16:38 | 1/9/13
Aυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι κρίσιμες κοινοβουλευτικές ακροάσεις στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την έγκριση της στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος...

Ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ρέιντ, υποσχέθηκε το Σάββατο ότι η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου. «Η Γερουσία θα συμμετάσχει αμέσως σε αυτή τη σημαντική συζήτηση, με δημόσιες ακροάσεις και ενημερώσεις την επόμενη εβδομάδα», επισήμανε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία.

Οι ακροάσεις θα οργανωθούν από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Άνω Βουλής του Κογκρέσου και σε αυτές θα συμμετάσχουν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. «Η Γερουσία θα ψηφίσει επί του σχεδίου νόμου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 9ης Σεπτεμβρίου, το αργότερο, όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα» δεσμεύτηκε επίσης ο Χάρι Ρέιντ. «Πιστεύω ότι η χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει διαπράξει «θηριωδίες» εναντίον αμάχων, κάνοντας επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ένα σχέδιο ψηφίσματος για να επιτραπεί η χρήση στρατιωτικής δράσης για την πρόληψη και την αποτροπή μελλοντικής χρήσης χημικών όπλων «απελευθερώθηκε» προς την Γερουσία το Σαββάτου από τον Λευκό Οίκο. Το σχέδιο νόμου θα εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα και να υποβαθμιστεί η δυνατότητα της Συρίας και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, για περαιτέρω χημικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για το ίδιο θέμα στις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της, επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων Τζόν Μπένερ.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε το Σάββατο ότι η επίθεση με χημικά όπλα η οποία σημειώθηκε στη Συρία την 21η Αυγούστου ήταν η χειρότερη του 21ου αιώνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις επιθέσεις με χημικά όπλα μια επίθεση εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που θέτουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι έχει αποφασίσει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα. Ανέφερε ακόμη ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πλήξουν τη Συρία όποτε επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσαν πάντως, ότι δεν θα υποστηρίξουν την ανάληψη περιορισμένης δράσης εναντίον της Συρίας, εάν αυτή δεν αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται την Κυριακή στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με τη συριακή κρίση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών