Κοέν – ΕΚΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και μια και δυο φορές επιπλέον βοήθεια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κοέν – ΕΚΤ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και μια και δυο φορές επιπλέον βοήθεια

14:13 | 11/9/13
Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια μια και δυο φορές, επισημανε στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Λουκ Κοέν...

Είναι ξεκάθαρο, ανέφερε, οτι δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του ελληνικού προβλήματος ενώ παράλληλα χαρακτήρισε αργή την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή και θα πάρει αρκετό χρόνο για να αναταχθεί», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Είναι αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι πλέον τέτοιας φύσης, ώστε να θέσει σε αμφιβολία το συνολικό οικοδόμημα», δήλωσε, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, το μέλλον της οποίας είχε αμφισβητηθεί, όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές δοκίμαζαν τη θέληση των κρατών - μελών να βοηθήσουν τα θύματα της κρίσης κρατικού χρέους. «Το πρόβλημα στην αρχή ήταν σχετικά με τη θέληση άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό έχει λυθεί από τις κυβερνήσεις και από την ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Κοέν.

Αν η Ελλάδα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια είναι ξεκάθαρο οτι αυτή θα συνδεθεί με νέους όρους τονισε ο Μίκαελ Μάιστερ, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

Εν τω μεταξύ, το σχέδιο που καταρτίζει η Αθήνα για τη μείωση του δημόσιου χρέους, με στόχο την επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2014, αποκάλυψε το χθες βράδυ το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, η Ελλάδα θα καταθέσει για πρώτη φορά τη δική της έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με την οποία θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η επιμήκυνση δανείων που λήγουν, νέα μείωση επιτοκίων, καθώς και η μεταφορά μέρους των 50 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών