«Ξαναχτύπησε» η Ρεπούση ζητώντας κατάργηση ωρών στα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ξαναχτύπησε» η Ρεπούση ζητώντας κατάργηση ωρών στα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά

08:44 | 11/9/13
Το σχολείο είναι ουδετερόθρησκο, όποιος θέλει ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο Κατηχητικό...

Και μετά τα θρησκευτικά και το αίτημα για κατάργησή τους από τα σχολεία, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση "ξαναχτύπησε" βάζοντας στο στόχαστρο τα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Η κα. Ρεπούση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και στην ομιλία της χαρακτήρισε "νεκρές γλώσσες" τα Αρχαία και τα Λατινικά και ζήτησε τη μείωση των ωρών τους.

«Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;» σημείωσε, προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής».

Η κυρία Ρεπούση ανέφερε ακόμα ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αυτών  πρέπει να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθούν κλασικές σπουδές και προαιρετικά για όλους τους άλλους, ενώ παραλλήλισε τα δύο μαθήματα με τις ώρες της φυσικής.

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος αντέδρασε τονίζοντας ότι τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα  και ότι ο πλούτος της γλώσσας είναι κάτι που συνεισφέρει και ότι όλα αυτά τα θέματα που είναι και ιδεολογικά φορτισμένα θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα.

Τέλος η κα. Ρεπούση δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο διάλογο Σαμαρά με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για το σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο».

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών