Μπαχρέιν: Ηγετικό στέλεχος της σιιτικής αντιπολίτευσης τέθηκε υπό κράτηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μπαχρέιν: Ηγετικό στέλεχος της σιιτικής αντιπολίτευσης τέθηκε υπό κράτηση

16:20 | 18/9/13
Ο Χαλίλ Μαρζούκ, πολιτικός σύμβουλος του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της σιιτικής αντιπολίτευσης Αλ Ουέφακ, εξετάστηκε χθες από την εισαγγελία η οποία κατόπιν αποφάσισε την "προφυλάκισή του για 30 ημέρες με την κατηγορία της υποκίνησης στην τρομοκρατία", σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών στη Μανάμα...

Ο Μαρζούκ εξετάστηκε για τις "σχέσεις του με την τρομοκρατική οργάνωση Κίνημα της 14ης Φεβρουαρίου", την "υποστήριξή του στην οργάνωση αυτή", η οποία είναι εκτός νόμου, καθώς και διότι εκφώνησε ομιλίες που "προέτρεπαν στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών" με την τελευταία στις 6 Σεπτεμβρίου στην Σάαρ κοντά στη Μανάμα.

"Παρουσία του δικηγόρου του, βρέθηκε αντιμέτωπος με ηχητικά στοιχεία και αποδείξεις σε βάρος του", υπογράμμισε η εισαγγελία για να αιτιολογήσει τη σύλληψη του στελέχους της σιιτικής αντιπολίτευσης.

Το Αλ Ουέφακ κατήγγειλε, σε δική του ανακοίνωση, "μια επικίνδυνη κλιμάκωση" εκτιμώντας ότι ο Μαρζούκ "πιάστηκε όμηρος μιας πολιτικής απόφασης του καθεστώτος" και απορρίπτοντας ως "αβάσιμες" τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Μαρζούκ ήταν ανάμεσα στους 18 βουλευτές του Αλ-Ουέφακ οι οποίοι είχαν παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 2011 από το 40μελές κοινοβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης που είχε αρχίσει μερικές ημέρες νωρίτερα.

Τον Ιούνιο του 2012 οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξάρθρωσαν το Κίνημα της 14ης Φεβρουαρίου, την οργάνωση που πρωτοστατεί στις διαμαρτυρίες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και συνέλαβε την ηγεσία της με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τα βίαια επεισόδια που συγκλόνισαν στο βασίλειο το οποίο κυβερνάται από τη σουνιτική μοναρχία Αλ Χαλίφα.

Αντιμέτωπη με τις επίμονες διαμαρτυρίες της σιιτικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επέβαλε βαρύτερες ποινές για τους δράστες των βίαιων επεισοδίων και εισήγαγε την θανατική ποινή ή την ισόβια κάθειρξη σε περιπτώσεις θανάτων και τραυματισμών.

Το μικρό βασίλειο του Κόλπου συγκλονίζεται από τον Φεβρουάριο του 2011 από το κίνημα αμφισβήτησης το οποίο ενισχύει η σιιτική πλειοψηφία που ζητεί συνταγματική μοναρχία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών