Πρόστιμα 920 εκατομμυρίων δολαρίων στην JP Morgan | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρόστιμα 920 εκατομμυρίων δολαρίων στην JP Morgan

20:28 | 19/9/13
Πρόστιμα που αθροιστικά ανέρχονται στα 920 εκατομμύρια δολάρια συμφώνησε να καταβάλει την Πέμπτη η μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, JP Morgan, στις ρυθμιστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, ως ποινή για το πολύκροτο επενδυτικό σκάνδαλο της «Φάλαινας του Λονδίνου»...

Η όλη υπόθεση πηγάζει από τις ζημίες ύψους 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε ο επενδυτικός βραχίονας της JP Morgan στο Λονδίνο το 2012, με τις ρυθμιστικές Αρχές να κατηγορούν την τράπεζα για ανεπαρκές σύστημα ελέγχου και εποπτείας, το οποίο επέτρεψε στους εμπλεκόμενους χρηματιστές να «φουσκώσουν» την αξία ορισμένων επενδύσεων, προκειμένου να καλύψουν άλλες ζημίες.

Δύο από τους εμπλεκόμενους χρηματιστές βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με κατηγορίες για παραποίηση στοιχείων με σκοπό την κάλυψη ζημιών.

Η αποδοχή των εν λόγω προστίμων θέτει τέλος στις των αμερικανικών και βρετανικών Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), και του βρετανικού Ελεγκτικού Γραφείου του Νομίσματος.

Η υπόθεση ωστόσο ερευνάται ακόμη από άλλες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να επιβληθούν και άλλα πρόστιμα στο μέλλον.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών