Ρουχανί: Περιορισμένος χρόνος για συμφωνία για πυρηνικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ρουχανί: Περιορισμένος χρόνος για συμφωνία για πυρηνικά

08:49 | 11/9/13
Προειδοποίηση προς τη Δύση πως ο διαθέσιμος χρόνος για την επίλυση των διαφωνιών αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι περιορισμένος απηύθυνε την Τρίτη ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί...

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει απόλυτα πως η χρονική περίοδος για την επίλυση του πυρηνικού ζητήματος δεν θα είναι απεριόριστη. Έχουμε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο . Ρουχανί, κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της περσικής χώρας.

Παράλληλα, ο ιρανός πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει την «ευκαιρία» που «δόθηκε από τον ιρανικό λαό» μέσω της εκλογής του.

Παρά ταύτα, ο κ. Ρουχανί υπογράμμισε πως η λύση του πυρηνικού «γόρδιου δεσμού» θα επιτευχθεί μονάχα με μία σενάριο «αμοιβαίου κέρδους», σημειώνοντας πως πρόκειται να συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών ορισμένων εκ των P-6 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία), που συμμετέχουν στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εντός του Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Πιστεύω πως, εφόσον η άλλη πλευρά έχει σοβαρή βούληση, το πυρηνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί σε ένα όχι μεγάλο χρονικό διάστημα […] Πιστεύω πως η αρχή αυτής της δουλειάς θα γίνει στη Νέα Υόρκη», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη διπλωματική προσπάθεια χημικού αφοπλισμού της Συρίας, ο κ. Ρουχανί τάχθηκε υπέρ της ρωσικής πρότασης να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού υπό τον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας.

Προσέθεσε μάλιστα την εκτίμηση ότι από το σημείο που τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενου του χημικού αφοπλισμού, η πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία έχει μειωθεί σημαντικά.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών