Το 2014 έτος-«κλειδί» για τις εξελίξεις στη νέα ΔΕΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το 2014 έτος-«κλειδί» για τις εξελίξεις στη νέα ΔΕΘ

00:33 | 4/9/13
Από την επομένη της 78ης ΔΕΘ, η διοίκηση θα «σηκώσει τα μανίκια»...

Ήδη από την «επόμενη μέρα» της 78ης ΔΕΘ θα αρχίσει η διαδικασία εξέτασης των επόμενων στόχων της ενοποιημένης εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo, είτε αυτοί αφορούν την ανάπλαση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεών της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είτε την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου είτε το πρόγραμμα των κλαδικών εκθέσεων. Το έτος-«κλειδί» για τις εξελίξεις στη νέα ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα είναι το 2014.

«Από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά, το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αρχίσει να βλέπει όλα αυτά τα θέματα», επισήμανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την 78η ΔΕΘ, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ πρόσθεσε ότι «θα συζητήσει όλη η πόλη για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου».


Αναίμακτα η πρώτη συγχώνευση

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η πρώτη (νέα) συγχώνευση [εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα] στην Ελλάδα (σ.σ. αυτή μεταξύ των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE), πραγματοποιήθηκε αναίμακτα και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων». Όπως είπε, αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που έπρεπε να επιτευχθεί και επετεύχθη.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με την ενίσχυση τής εξωστρέφειας της νέας εταιρείας. «Η εξωστρέφεια θα είναι η σημαία της νέας ΔΕΘ-Helexpo. Τα τελευταία χρόνια (σ.σ. ο κ. Τζήκας ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ) δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, η οποία νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα αποδώσει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo.

O τρίτος στόχος της νέας διοίκησης αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές της. «Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει από το 2014», σημείωσε ο κ. Τζήκας. Υπενθύμισε ότι ήδη έχει γίνει σχετική μελέτη η οποία εξέτασε τα εναλλακτικά σενάρια (περί παραμονής των εγκαταστάσεων στο κέντρο, με ανάπλασή τους και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου ή περί μεταφοράς τους στη Σινδο) και κλίνει προς το πρώτο.

Η ΔΕΘ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι, βάσει της μελέτης, η επιλογή της μετεγκατάστασης στη Σίνδο κρίνεται, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, ως υψηλού κόστους, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, με την εκτιμώμενη δαπάνη της κατασκευής ενός νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου να ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Η λύση αυτή θα μπορούσε, όπως πρόσθετε η μελέτη, να επανεξετασθεί, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η λύση της ανάπλασης του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, με την παράλληλη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, αναδεικνυόταν ως η προσφορότερη επιλογή στον μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα (με το συνολικό κόστος -μαζί με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου και υποστηρικτικών υποδομών- να υπολογίζεται σε 125 εκατ).

Στο μεταξύ, ήδη από την επομένη της 78ης ΔΕΘ, η διοίκηση θα «σηκώσει τα μανίκια», με στόχο την αναμόρφωση των κλαδικών εκθέσεων της εταιρείας με τη διατήρηση και αναβάθμισή τους, αλλά και την πιθανή ένταξη νέων στο εκθεσιακό πρόγραμμα, κατόπιν προτάσεων και του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στην αγορά της Αθήνας, μεταξύ άλλων με αναβάθμιση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo στο Μαρούσι.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών