22:46 | 22/9/13
Η ανάλυση του κινητού του τελευταίου έδειξε ότι ο ίδιος είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βουλευτή της ΧΑ στη Β' Πειραιώς Γιάννη Λαγό. Ακόμη τρεις κλήσεις είχε δεχθεί ο επικεφαλής της Νίκαιας από κινητά τηλέφωνα που βρίσκονταν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η δολοφονία, στην Αμφιάλη...
Τον γρίφο τού τι ακριβώς ειπώθηκε κατά τις δύο αυτές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Γ. Λαγού και Γ. Πατέλη καλείται να λύσει τώρα η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής.
Πηγές του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι ο δράστης το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έλαβε και πραγματοποίησε περίπου 16 κλήσεις με το κινητό του. Ενα τουλάχιστον τηλεφώνημα ήταν του επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης ΧΑ Νίκαιας. Από τις υπόλοιπες επαφές που είχε, οι περισσότερες ήταν από στελέχη της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και από όμορους δήμους, τα οποία κλήθηκαν προφανώς από τους θαμώνες της καφετέριας στην Αμφιάλη.
Το κρίσιμο τηλεφώνημα που ενεργοποίησε τον δράστη να σπεύσει στο σημείο της ενέδρας είχε επιβεβαιώσει στην κατάθεσή της και η σύζυγος του δράστη, που είχε πει ότι ο σύζυγός της είχε λάβει κλήση στο κινητό του την ώρα που παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Στη συνέχεια, ο ίδιος ντύθηκε και έφυγε από το σπίτι, χωρίς να της πει πού πάει ή πότε θα γυρίσει, όπως η γυναίκα ισχυρίζεται. Περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά από το πρώτο τηλεφώνημα, ο Ρουπακιάς έσπευσε στην Αμφιάλη και κατάφερε δύο μαχαιριές στον Παύλο Φύσσα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Εύλογο ερώτημα προκύπτει πότε πρόλαβε ο δράστης και συλληφθείς να ειδοποιήσει τη σύζυγό του, ώστε να απομακρύνει τα «επίμαχα» αντικείμενα από το σπίτι τους.
Οι εξηγήσεις που δίνουν αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την προσαγωγή των εμπλεκομένων από το σημείο του φονικού, επικρατούσε χάος. Χρυσαυγίτες και χιπ χόπερ οδηγήθηκαν στο ίδιο κελί, χωρίς να τους έχουν απομακρύνει τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Φίλοι του θύματος κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή ότι ο 45χρονος μέσα στο κρατητήριο έστελνε μηνύματα και επικοινωνούσε σε «δικούς» του...
Σε κάθε περίπτωση, στόχος των Αρχών είναι να εντοπιστούν όλα τα άτομα που ευθύνονται για τον χαμό του 34χρονου μουσικού και να κατηγορηθούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Δένουν τα στοιχεία
Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί στο εξής είναι κατ' αρχάς να διαπιστωθεί αν το κορυφαίο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης ήταν παρόν στο φονικό για να κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια, ή αν κάλεσε τον δράστη ενώ βρισκόταν σε άλλο σημείο, στο σπίτι του ή αλλού. Για τον λόγο αυτό, έμφαση δίνει η ΕΛ.ΑΣ. και στα κέντρα εκπομπής κινητής τηλεφωνίας από τα οποία έδωσε στίγμα το κινητό.
Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη. Στόχος των Αρχών είναι να μπορέσουν να «δέσουν» τις κατηγορίες, προκειμένου να φανεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έδρασε ως εγκληματική οργάνωση και πως και η συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και οι υπόλοιπες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η καλή και άμεση συνεργασία μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικών Αρχών, προκειμένου οι ενέργειες να είναι συντονισμένες και γρήγορες.
Ιδιαίτερης αξίας είναι ο «ανένδοτος» που έχει κηρύξει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής. Μετά και τη δολοφονία, αλλά και τις αποκαλύψεις του «Εθνους», με πρόταση του Νίκου Δένδια και απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ανακοινώθηκε πως η περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων που φέρεται να συνδέονται με την εγκληματική δραστηριότητα των μελών και των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής ανατέθηκαν στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Η αρχή έγινε από τον Νίκο Δένδια, που το απόγευμα της Πέμπτης παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τον φάκελο της Κρατικής Ασφάλειας με τις υποθέσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή. Οι 32 περιπτώσεις των αδικημάτων που περιλαμβάνει ο φάκελος Δένδια, ο οποίος παραδόθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιέχει μεταξύ των άλλων και δύο δολοφονίες, είναι το πρώτο βήμα του οδικού χάρτη που χάραξε η κυβέρνηση προς την εξόντωση της Χρυσής Αυγής.
Οπως καταγράφεται στον φάκελο, η παραβατική δράση της Χρυσής Αυγής έχει επεκταθεί από την Ιεράπετρα μέχρι την Ξάνθη και από το Αγρίνιο μέχρι τη Λέσβο, σε όλη την Ελλάδα. Στον φάκελο που παραδόθηκε συμπεριλαμβάνονται 32 περιστατικά που έχουν απασχολήσει την υπηρεσία από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Για τα περισσότερα περιστατικά, έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε κάποια οι δράστες έχουν συλληφθεί, ωστόσο, δεν έχουν αντιμετωπιστεί ως δράσεις με κοινό παρονομαστή.
Μοχλός πίεσης
Η λίστα αυτή λειτουργεί ως μοχλός πίεσης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προς τον Αρειο Πάγο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Με τα 32 αυτά «παραδείγματα», φαίνεται πως ο κοινός παρονομαστής της παραβατικής δραστηριότητας είναι η Χρυσή Αυγή.
Σε περίπτωση που το άρθρο ενεργοποιηθεί, δεν αποκλείεται να διωχθούν βουλευτές του κόμματος για ηθική αυτουργία σε κάποιες περιπτώσεις ή συνολικότερα για τις βίαιες επιθέσεις π.χ. σε βάρος αλλοδαπών. Η «καυτή πατάτα» βρίσκεται τώρα στα χέρια του ανώτατου δικαστηρίου, που καλείται να γνωμοδοτήσει ότι τα περιστατικά βίας που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μεμονωμένα...
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Πηγή: e-go.gr
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα