Νίμιτς: Το έγγραφο του Απριλίου για το όνομα παραμένει στο τραπέζι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νίμιτς: Το έγγραφο του Απριλίου για το όνομα παραμένει στο τραπέζι

02:44 | 26/10/13
«Το έγγραφο του Απριλίου εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι» επισήμανε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη κοινή, δίωρη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών...

Ο κ. Νίμιτς, ο οποίος επισήμανε ότι την Πέμπτη είχε δίωρες χωριστές συναντήσεις με τους κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι, ανέφερε ότι «οι δύο πλευρές μίλησαν μεταξύ τους για τα ανοιχτά θέματα.

Όπως γνωρίζετε, παρουσίασα ένα έγγραφο τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο συζητήσαμε αρκετά διεξοδικά κατά την επίσκεψή μου στην περιοχή. Σε αυτή τη συνάντηση, ασχοληθήκαμε εκ νέου με αυτά, με μερικά από τα ανοιχτά θέματα. Ήθελα να δω ποιες είναι οι απόψεις, ποιες είναι οι πιθανές λύσεις που μπορεί να βρεθούν».

Στη συνέχεια, ο Προσωπικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι «φυσικά, γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και είχαμε μια πολύ ανοιχτή συζήτηση. Δεν μπορώ να πω ότι φτάσαμε σε πολλές συμφωνίες, αλλά η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν μερικές καλές ιδέες στο τραπέζι. Έχουμε συζητήσει και με τις δύο πλευρές τα επόμενα βήματα, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα αυτά».

Ο κ. Νίμιτς ρωτήθηκε επίσης αν πιστεύει πως η Ουάσιγκτον και η Μόσχα μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Αθήνα και στα Σκόπια. «Πάντα ενθαρρύνω όποιον μπορεί να ασκήσει μια θετική επιρροή στο ζήτημα, να το κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι στο πλαίσιο του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι δεν μπορούν να έχουν θετικές συνεισφορές. Επομένως, καλώ οποιονδήποτε, από οποιαδήποτε κυβερνητική οργάνωση, να ασκήσει θετική επιρροή ώστε να γίνει δουλειά».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών