17:45 | 10/10/13
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και του Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου...
Τα αιτήματα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα διαβαστούν εντός της ημέρας στη Βουλή η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.
Γιατί ζητήθηκε η άρση ασυλίας των δυο βουλευτών
Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγόο της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική. Υπηρεσία όταν κρατείτο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου "Geco 7,65"…». Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει -εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της- είναι της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).
Εξάλλου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.
"Πακέτο" και οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Ενοποιήθηκαν και θα συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και τα 6 εισαγγελικά αιτήματα για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Δηλαδή, μαζί με τα αιτήματα για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα (που κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, θα συζητηθούν και παλαιότερα αιτήματα για την άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη (για απειλές κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο Κρήτης), του Ηλ. Παναγιώταρου (για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήρειο») και ο Χρ. Αλεξόπουλος (για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού).
Η απόφαση της Βουλής είναι να κινηθούν πλέον με ταχύτητα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και η Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους - εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν - θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην σημερινή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.
Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι: οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης (από τη ΝΔ), Ευάγγελος Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας (από το ΠΑΣΟΚ) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (από τη ΧΑ), Νίκος Τσούκαλης (από τη ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (από το ΚΚΕ).
Πηγή: newsit.gr
Σχετικές ετικέτες:Πολιτική
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων