Ρομπέι: Να μη χαθεί η ευκαιρία για επανένωση της Κύπρο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρομπέι: Να μη χαθεί η ευκαιρία για επανένωση της Κύπρο

16:18 | 15/10/13
Κάλεσμα στην ελληνοτουρκική και την τουρκοκυπριακή πλευρά «να μην χάσουν την υφιστάμενη ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου» απηύθυνε την Τρίτη, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, στον απόηχο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη...

Επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών τέθηκαν τα οικονομικά ζητήματα της Λευκωσίας και οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

«Οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις θα έχουν αποτέλεσμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδείξει αλληλεγγύη [προς την Κύπρο]», προσέθεσε, μέσω Twitter, ο κ. Ρομπέι.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, η πρώτη συνάντηση μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του πρόεδρου του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, θα λάβει χώρα στις 4 Νοεμβρίου.

Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του ελληνοκύπριου και του τουρκοκύπριου απεσταλμένου σε Άγκυρα και Αθήνα αντίστοιχα, προκειμένου να προλειανθεί το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις κορυφής.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών