Στουρνάρας: Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στουρνάρας: Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα

19:13 | 11/10/13
Ως το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα χαρακτήρισε το μνημόνιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή...

«Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας έκπληξη και σχόλια.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Απόστολο Κακλαμάνη, που τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για το ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων αλλά θα υπάρξουν μόνο διαρθρωτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο φόρος ακινήτων που σχεδιάζεται τώρα είναι πολύ πιο δίκαιος από τον προηγούμενο καθώς θα εισπραχθούν τα ίδια λεφτά από περισσότερους ενώ αναφερόμενος στα χωράφια είπε ότι θα πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 10-20 ευρώ.

Για άδικη φορολογική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Απόστολος Κακλαμάνης υποστηρίζοντας ότι είναι τραγικό να είναι παγιδευμένοι όσοι έτυχε να έχουν ένα χωράφι στο χωριό τους ή ένα διαμέρισμα.

«Δεν μπορείτε να συλλάβετε αυτούς που έχουν τα λεφτά και βρίσκεται το ντουβάρι και τη χορτολιβαδική έκταση» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «η φοροδοτική δυνατότητα του απλού έλληνα έχει εξαντληθεί».

Ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα και ανέφερε «ξέρετε πως το ερμηνεύει αυτό ο λαός; κάθετα επί της κεφαλής του καθενός» και αναρωτήθηκε « αν όχι οριζόντια τι άλλα μέτρα;».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών