Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πολλές απουσίες βουλευτών ο αγιασμός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πολλές απουσίες βουλευτών ο αγιασμός

13:59 | 7/10/13
Με πολλές απουσίες βουλευτών, υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και χοροστατούντος του μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ – καθώς απουσιάζει στη Σερβία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος- και μελών της Ιεράς συνόδου, τελέστηκε στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Συνόδου...

Παρόντες ήταν οι 15 από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς οι κύριοι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός είναι προφυλακιστέοι ενώ οι κύριοι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος εισήλθαν μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Αρκετές απουσίες καταγράφηκαν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ - από όπου απουσίαζε και η Αλέκα Παπαρήγα-, αλλά και στα έδρανα της ΔΗΜΑΡ. Απών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τον αγιασμό ασπάστηκαν το σταυρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και από το ΚΚΕ μόνον η Λιάνα Κανέλλη.
Λόγω των εξελίξεων με τη Χρυσή Αυγή, κατά την έλευση των βουλευτών στο κτίριο του Κοινοβουλίου, τηρήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με συνεχείς ελέγχους στο γκαράζ της Βουλής αλλά και σε όλες τις εισόδους του κτιρίου. Βουλευτές, συνοδοί αστυνομικοί, αλλά και προσκεκλημένοι των βουλευτών για την τέλεση του αγιασμού, ελέγχθηκαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων ενώ εμφανής ήταν η παρουσία ανδρών της ασφάλειας της Βουλής σε όλο το κτίριο και το προαύλιο του Κοινοβουλίου, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες και πανηγυρικές συνεδριάσεις.

Η νέα σύνοδος αναμένεται πάντως να είναι ιδιαιτέρως θερμή καθώς αναμένεται σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που πηγάζουν από τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον στελεχών κόμματος έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, εντός της εβδομάδος επίσης αναμένεται η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενώ εκκρεμεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή καθώς και η πολιτική συζήτηση, που ζήτησε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος και να ληφθούν συνολικά αποφάσεις για όλα τα προκύπτοντα ζητήματα από τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγή (βουλευτικές αποζημιώσεις, προνόμια, τυχόν παρουσίες προφυλακισθέντων βουλευτών).

Εντωμεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2014.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών