Επίθεση με τσεκούρια σε αστυνομικό τμήμα της Κίνας – 11 νεκροί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επίθεση με τσεκούρια σε αστυνομικό τμήμα της Κίνας – 11 νεκροί

12:27 | 17/11/13
Επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος στην ταραχώδη επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας πραγματοποίησε ομάδα εννέα ανθρώπων, οπλισμένη με τσεκούρια και μαχαίρια, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας...

Η επίθεση κατέληξε στο θάνατο 11 συνολικά ανθρώπων, των εννέα δραστών και δύο αστυνομικών. Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Ο όχλος σκοτώθηκε επί τόπου από τα πυρά [των αστυνομικών] και η τοπική δημόσια τάξη αποκαταστάθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοινωθέν της τοπικής κυβέρνησης, το οποία αναδημοσιεύτηκε από το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Η πλειονότητα των κατοίκων της συγκεκριμένης επαρχίας ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων. Πολλά μέλη της κοινότητας των Ουιγούρων αποκαλούν την Σιντζιάνγκ Ανατολικό Τουρκεστάν, με την τοπική κυβέρνηση να κατηγορεί τα συχνά ξεσπάσματα βίας σε εξτρεμιστές αυτονομιστές.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν αποδώσει σε Ουιγούρους αυτονομιστές επίθεση που σημειώθηκε τον Οκτώβριο στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, που κατέληξε στο θάνατο πέντε ανθρώπων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών