Μνήμες 2006 στο Ιράκ με 51 νεκρούς σε σειρά επιθέσεων και απαγωγών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μνήμες 2006 στο Ιράκ με 51 νεκρούς σε σειρά επιθέσεων και απαγωγών

00:38 | 30/11/13
Μνήμες της αιματηρής περιόδου 2006-2007 «ζωντάνεψε» η σημερινή ημέρα (Παρασκευή) στο Ιράκ, με τις Αρχές να εντοπίζουν τα πτώματα 51 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν απαχθεί και στη συνέχεια εκτελεστεί...

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 18 σουνίτες οι οποίοι βρέθηκαν πυροβολημένοι στο κεφάλι σε εγκαταλελειμμένη αγροτική περιοχή στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαγδάτης. Τα θύματα είχαν νωρίτερα απαχθεί από τις οικίες τους από άγνωστους που ήταν ντυμένοι ως άνδρες του ιρακινού στρατού.

Ανάμεσα στους 18 βρίσκονται δύο αρχηγοί φυλών, τέσσερις αστυνομικοί κι ένας αξιωματικός του στρατού.

Ένας ακόμη τάφος ανακαλύφθηκε στην επαρχία Σαλαχεντίν, και περιείχε επτά σορούς ανθρώπων που είχαν στραγγαλιστεί. Τα θύματα εργάζονταν σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή, ως συντηρητές και κηπουροί.

Τρία ακόμα πτώματα, όλα γυναικών, βρέθηκαν ανατολικά της Βαγδάτης με σημάδια από βασανιστήρια και τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι.

Σε άλλες περιοχές της χώρας σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι σε επιθέσεις στην Βαγδάτη, στην Μοσούλη, στην Μπακούμπα και στο Κιρκούκ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Έξι σκοτώθηκαν σε επίθεση με στόχο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλοι έξι σε ένα πορνείο.

Η αιματοχυσία της Παρασκευής έρχεται στα τέλη ενός ιδιαίτερα «αιματηρού» Νοεμβρίου για το Ιράκ, κατά τον οποίο περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο του νέου κύματος σεκταριστικής βίας που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα, εγείροντας φόβους για εμφύλια σύρραξη μεταξύ της Σιιτικής πλειοψηφίας και της Σουνιτικής μειονότητας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών