Ουκρανία: Αρχηγείο εθνικής αντίστασης και γενική απεργία σχεδιάζει η αντιπολίτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ουκρανία: Αρχηγείο εθνικής αντίστασης και γενική απεργία σχεδιάζει η αντιπολίτευση

18:39 | 30/11/13
Αρχηγείο «εθνικής αντίστασης» και σχέδιο γενικής απεργίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μετά την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει συμφωνία συνεταιρισμού και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να στραφεί προς την Τελωνειακή Ένωση που δημιουργεί η Ρωσία στην πάλαι πότε Σοβιετική περιφέρεια.

«Λάβαμε κοινή απόφαση να σχηματίσουμε αρχηγείο εθνικής αντίστασης και έχουμε ξεκινήσει προετοιμασίες για μία πανουκρανική γενική απεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρσένι Γιάτσνιουκ, ένας από τους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γιάτσνιουκ επαναβεβαίωσε την επιδίωξη της αντιπολίτευσης για παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.

Οι δηλώσεις του κ. Γιάτσνιουκ ήλθαν λίγη ώρα προτού περίπου 1.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρωθούν, το απόγευμα του Σαββάτου, στον καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, ώρες αφότου η Αστυνομία είχε προβεί στη χρήση βίας προκειμένου να σκορπίσει μία άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών