Αίγυπτος: Πρώτες συλλήψεις Αδελφών Μουσουλμάνων με τον αντιτρομοκρατικό νόμο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Πρώτες συλλήψεις Αδελφών Μουσουλμάνων με τον αντιτρομοκρατικό νόμο

16:34 | 26/12/13
Στη σύλληψη 16 υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία της Αιγύπτου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις οπαδών της Αδελφότητας που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, και έρχονται μία ημέρα αφότου η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τους Αδελφούς τρομοκρατική οργάνωση.

Οι 16 άνδρες συνελήφθησαν στην επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου, ως ύποπτοι για «την προώθηση της ιδεολογίας της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τη διανομή φυλλαδίων της και την υποκίνηση βίας εναντίον του στρατού και της αστυνομίας».

Η Αδελφοί κηρύχθηκαν τρομοκρατική οργάνωση έπειτα από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την Τρίτη που έπληξε αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, βόρεια του Καΐρου, προκαλώντας το θάνατο 15 ανθρώπων.

Η Αδελφότητα καταδίκασε την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ισλαμιστική οργάνωση με έδρα το Σινά. Ωστόσο η μεταβατική κυβέρνηση κατηγορεί του Αδελφούς πως είναι υπαίτιοι για το κύμα κλιμακούμενης βίας που πλήττει την Αίγυπτο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών