Για «παράθυρο ευκαιρίας» στο Κυπριακό φέρεται να μίλησε ο Μπαν Κι-μουν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Για «παράθυρο ευκαιρίας» στο Κυπριακό φέρεται να μίλησε ο Μπαν Κι-μουν

20:33 | 25/12/13
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, φέρεται να δήλωσε ότι «αναμένει από τις δύο πλευρές στην Κύπρο να αξιοποιήσουν το παράθυρο ευκαιρίας και να επαναρχίσουν την διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης η δήλωση έγινε σε τηλεφωνική συνομιλία του γ.γ. του ΟΗΕ με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν ελληνοκυπρίων-τουρκοκυπρίων για το Κυπριακό.

Το εν λόγω κοινό ανακοινωθέν, εάν τελικά επιτευχθεί, θα λειτουργήσει ως βάση για τις απευθείας διαπραγματεύσεις των δύο κοινοτήτων για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδορκάτους, αναφέρεται ότι ο κ. Έρογλου ανέλυσε στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η τουρκοκυπριακή πλευρά για προώθηση της όλης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μπαν φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις «εποικοδομητικές», όπως φέρεται να τις χαρακτήρισε, προσπάθειες, που καταβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς και τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διαδικασία.

Ο γενικός γραμματέας ευχήθηκε ότι η διακοπή στις διαβουλεύσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δώσει την ευκαιρία στις δύο πλευρές να επεξεργαστούν καλύτερα τα δεδομένα.

Φέρεται τέλος να είπε ότι ο ειδικός του σύμβουλος για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επανέλθει στην Κύπρο τον Ιανουάριο, πριν από την ετοιμασία της αναφοράς του στα Ηνωμένα Έθνη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών