Φιλιππίνες: Όρκο να εντείνουν τον αγώνα τους έδωσαν οι Μαοϊστές μαχητές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Φιλιππίνες: Όρκο να εντείνουν τον αγώνα τους έδωσαν οι Μαοϊστές μαχητές

20:04 | 26/12/13
Όρκο να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και να αυξήσουν τη δύναμή τους σε 25.000 μαχητές έδωσαν την Πέμπτη οι αντάρτες του Μαοϊστικού Νέου Λαϊκού Στρατού των Φιλιππίνων, προκαλώντας ωστόσο την ειρωνική απάντηση του τακτικού στρατού.

Οι κομμουνιστές αντάρτες γιόρτασαν τη 45η επέτειο από την ίδρυσή της δύναμής τους, σε μία κρυφή γιορτή στα βουνά των νοτιοανατολικών Φιλιππίνων, όπου κάλεσαν και δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στη συνέχεια, οι Μαοϊστές κάλεσαν τους συντρόφους τους να «εξοντώσουν εχθρικές δυνάμεις και να τους πάρουν τα όπλα», αλλά και να «αυξήσουν τον αριθμό των Κόκκινων μαχητών σε 25.000».

Δηκτική ήταν παρά ταύτα απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου να δηλώνει βέβαιος πως οι αντάρτες δεν έχουν καμία δυνατότητα να πετύχουν το στόχο των 25.000 ανδρών, έχοντας χάσει το έρεισμά τους στην κοινωνία, αλλά και λόγω εσωτερικών ανταγωνισμών.

«Ονειρεύονται», δήλωσε λιτά ο αντισυνταγματάρχης Ζαγκάλα. «Η πραγματικότητα είναι πως [οι Μαοϊστές] είναι σε παρακμή λόγω της απώλειας των βάσεων στήριξής τους, παραδόσεων, και άλλων προβλημάτων».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών