«Η αντίσταση στην Κορινθία: Η μάχη στο Ψάρι Στυμφαλία» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Η αντίσταση στην Κορινθία: Η μάχη στο Ψάρι Στυμφαλία»

13:01 | 10/12/13
Η Αδελφότητα είχε την ευκαιρία να δεχθεί την τιμητική πρόσκληση του Δήμου Τριπόλεως για ανάπτυξη του θέματος «Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ» , στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου απ’ την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση προγράμματος, με τον ευρηματικό τίτλο «Το παρελθόν είναι αναλάμπων φάρος, όχι λιμάνι!»...

Η Αδελφότητα είχε επικοινωνία με το παμψαριακό site psarikorinthias.gr , με τον πολιτιστικό συλλογο των απανταχού ψαριωτών Κορινθίας, με τον συγγραφέα «Επιστροφή στις ρίζες μας» Σταύρο Β. Δούρο, καθώς και το οποιοδήποτε άλλο ψαραίο, που μπορούσε να παρέχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για τη μάχη αυτή. Προσέτι, σε επικοινωνία που είχε με τον εκδότη του στυμφαλιακού περιοδικού «Ο Αίπυτος»,  παρεσχέθη αντίγραφο του βιβλίου του Γεωργίου Κ. Δερβεντζή «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ».

Η Αδελφότητα δια του προέδρου της, Παναγιώτη Σπυρίδων, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό του Δήμου Τριπόλεως και το Σάββατο, 7.12.2013, παρέστη και παρουσίασε το θέμα «Η μάχη στο Ψάρι Στυμφαλίας», βασιζόμενοι στην όποια καταγραφή για το θέμα αυτό υπήρχε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013. Η εκδήλωση, πέραν των όσων θα πράξει ο Δήμος Τριπόλεως, έχει βιντεοσκοπηθεί και υπάρχουν φωτογραφίες που θα αναρτηθούν, όταν αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό.

Με αφορμή αυτή την εκδήλωση, η Αδελφότητα, σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς της Τ.Κ. Ψαρίου, της Δ.Ε. Στυμφαλίας του Δ. Σικυωνίων, θα συγκεντρώσει όλα όσα είναι δυνατόν τα στοιχεία για τη συγγραφή ενός βιβλίου για τη μάχη στο Ψάρι Στυμφαλίας και τις συνέπειές της για το χωριό.

Για την Αδελφότητα Ψαριωτών Κορινθίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών