Η επόμενη ημέρα για τον Αστέρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η επόμενη ημέρα για τον Αστέρα

13:23 | 10/12/13
Το αίσιο τέλος που είχε χθες το «ράλι» για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, με τελικό νικητή το επενδυτικό σχήμα της AGC Equit Partners ανακούφισε την κυβέρνηση, την Εθνική Τράπεζα, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας...

Στην κυβέρνηση η ικανοποίηση είναι μεγάλη αφού, λίγο πριν εκπνεύσει το 2013, κατάφεραν ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα να προχωρήσει μια μεγάλη αποκρατικοποίηση, που τόσο είχαν ανάγκη για τονωθεί και η διαπραγματευτική θέση απέναντι στην τρόικα, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για τα πολυπόθητα κρατικά αραβικά κεφάλαια.

Με δεδομένο ότι η AGC έχει δεσμευτεί σε όλους τους τόνους για ήπια βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και για αύξηση των θέσεων εργασίας, τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η αντιπολίτευση, πρέπει επίσης να αισθάνονται ικανοποίηση.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας από την πλευρά της είναι ικανοποιημένη γιατί πέτυχε το επιθυμητό τίμημα και κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη της είχαν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δέχονταν προσφορά κάτω από το όριο που είχαν θέσει των 380 εκατ. ευρώ. Ήταν μάλιστα αποφασισμένοι να επαναλάβουν το διαγωνισμό, όσες φορές χρειαζόταν, προκειμένου να λάβουν την προσφορά που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις τους, όπως τελικά και έγινε με την AGC που πλειοδότησε στο διαγωνισμό προσφέροντας 400 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη της AGC, που ήταν αποφασισμένα από την αρχή να κερδίσουν τη «μάχη», αισθάνονται δικαιωμένα, καθώς η απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης ήταν εξ αρχής ένας από τους στρατηγικούς στόχους των επενδυτικών τους σχεδίων στη Ν.Α. Μεσόγειο, ενώ θα αποτελέσει την αρχή για μια σειρά δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών