Μουσάραφ: Υπάρχει «βεντέτα» εναντίον μου, αλλά ο στρατός με στηρίζει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μουσάραφ: Υπάρχει «βεντέτα» εναντίον μου, αλλά ο στρατός με στηρίζει

20:06 | 29/12/13
Ως «βεντέτα» απέρριψε τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία που απαγγέλθηκαν εναντίον του πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως «όλος ο στρατός» τον υποστηρίζει...

«Θα έλεγα πως όλος ο στρατός είναι δυσαρεστημένος. Ηγήθηκα του στρατού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος απόστρατος στρατηγός στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στον ξένο Τύπο αφότου τέθηκε υπό κατ' οίκον περιορισμό την περασμένη άνοιξη, λίγο μετά την επιστροφή του από την εξορία.

«Δεν έχω αμφιβολία, με αυτά που έχω μάθει, πως ολόκληρος ο στρατός είναι [...] απόλυτα στο πλευρό μου σε αυτή την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Η όλη υπόθεση ενδέχεται να βάζει την κυβέρνηση σε τροχιά σύγκρουσης με το στρατό, που φαίνεται διστακτικός να επιτρέψει τη δίκη του πρώην επικεφαλής του σε πολιτικό δικαστήριο.

«Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το δικαστήριο, με ανάμιξη του πρωθυπουργού και του πρώην επικεφαλής της δικαιοσύνης, έχει υπερβολικά την οσμή της βεντέτας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος.

Το δικαστήριο συστάθηκε το Νοέμβριο από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος ήταν ήδη πρωθυπουργός το 1999 και ανατράπηκε από τον Περβέζ Μουσάραφ.

Οι κατηγορίες για εσχάτη προδοσία είναι η τελευταία περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο κ. Μουσάραφ. Ο πρώην πρόεδρος επέστρεψε στο Πακιστάν το Μάρτιο έπειτα από τέσσερα χρόνια εξορίας, με την ελπίδα να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, αλλά τέθηκε υπό κατ' οίκον περιορισμό ως ύποπτος ότι είχε ρόλο στους φόνους της αντιπάλου του Μπεναζίρ Μπούτο και του αρχηγού ανταρτών Άκμπαρ Μπούγκτι, καθώς και στη μονομερή παύση δικαστών όταν ήταν στην εξουσία.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία για τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών στην άκρη δρόμου από τον οποίο επρόκειτο να διέλθει η αυτοκινητοπομπή του. Πρόκειται να επαναληφθεί την 1η Ιανουαρίου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών