Ο καιρός των Χριστουγέννων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο καιρός των Χριστουγέννων

05:41 | 24/12/13
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας από το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και μέτριους έως τοπικά ισχυρούς ανέμους στις θάλασσες περιμένουμε για το επόμενο διήμερο.

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες αναμένεται από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.


Πιο αναλυτικά:

Για την Παραμονή των Χριστουγέννων 24/12/2013, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά στη Δυτική Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Θεσσαλία, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 13 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του 15-16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την ημέρα των Χριστουγέννων 25/12/2013, στην Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, και στον Πατραϊκό ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπράσει τους 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια τους 15-16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων 26/12/2013, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση, ενώ στο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού μετά τα Χριστούγεννα θα δωθούν από τα καθημερινά δελτία, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή: meteo.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών