Τι συζήτησαν Μ. Βαρβιτσιώτης και πρεσβευτής της Ιαπωνίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τι συζήτησαν Μ. Βαρβιτσιώτης και πρεσβευτής της Ιαπωνίας

20:41 | 20/12/13
Η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στη ναυτιλία ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη χώρα μας, Μάσουο Νισιμπαγιάσι.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, καλωσορίζοντας τον Ιάπωνα διπλωμάτη, χαρακτήρισε την Ιαπωνία κυρίαρχη δύναμη στη ναυτιλία, όπως είναι και η Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική ναυτιλία τόνισε στο συνομιλητή του ότι είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, προσθέτοντας ότι, παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα συνεχίζει να κρατά την παγκόσμια πρωτοπορία στην διακίνηση φορτίων. «Εάν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο παραμένουμε πρωταθλητές, είναι η ναυτιλία. Δικός μας στόχος, τώρα, είναι να ενισχύσουμε την πρωτοκαθεδρία αυτή ακόμα περισσότερο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για την Ελλάδα και τους πολίτες της», υπογράμμισε.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης προεδρίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης για την οποία ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη χάραξης μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής, με έμφαση στις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό πιο έντονα. Συμπλήρωσε δε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, μέσω του Λιμενικού Σώματος, περιφρουρεί θαλάσσια σύνορα που δεν είναι μόνο δικά της, αλλά και σύνορα της Ευρώπης.
Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πάγια πεποίθησή του ότι οι κανόνες που διέπουν τη ναυτιλία θα πρέπει να ρυθμίζονται από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Από την πλευρά του ο κ. Νισιμπαγιάσι, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την πρόθεση συνεργασίας του, επικεντρώθηκε στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί αυτή να επιφέρει, και για τις δύο χώρες. Παράλληλα, του απεύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ιαπωνία για διμερείς επαφές στον τομέα της ναυτιλίας, στο διάστημα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είμαι φίλος και διαχρονικός θαυμ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών