Απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 5 ανθρώπων στην Μπανγκόκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 5 ανθρώπων στην Μπανγκόκ

20:30 | 23/1/14
Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των πέντε ανθρώπων στην Μπανγκόκ ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα για τις επόμενες 60 ημέρες, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απαγόρευση έρχεται στον απόηχο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων διαδηλώσεις που οργανώνονται στην Μπανγκόκ από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα, και την ανάθεση της διακυβέρνησης σε μία μη εκλεγμένη επιτροπή η οποία αναλάβει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Οι συγκεντρώσεις πέντε ή περισσοτέρων ατόμων σε περιοχές που έχει απαγορεύσει η το Κέντρο Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (CMPO) δεν επιτρέπονται» ανακοίνωσε ο διοικητής του Κέντρου και υπουργός Εργασίας Τσαλέρμ Γιομπάμρουνγκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας The Nation.

«Δεν επιτρέπονται ενέργειες που υποκινούν αναταραχές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το CMPO τόνισε ότι με βάση το διάταγμα για την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα επιχειρήσει να διαλύσει τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, οι οποίες έχουν ενταθεί από τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την εκστρατεία τους για να «νεκρώσουν» το κέντρο της Μπανγκόκ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών