19:32 | 27/1/14
Έρευνα δείχνει ότι ένα στα δέκα νοικοκυριά ρίχνει τρόφιμα στους κάδους απορριμμάτων...
Μπορεί να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, εικόνες ανθρώπων που αναζητούν φαγητό σε συσσίτια ή και κάδους απορριμμάτων, όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της WWF, καταγράφει ότι οι Έλληνες πετούν φαγητό και στα σκουπίδια.
Η έρευνα της WWF, την οποία επικαλούνται τα «Νέα» - δείχνει ότι 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, τη στιγμή που περισσότεροι από 860 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ένας Ευρωπαίος σπαταλά κάθε χρόνο σχεδόν 180 κιλά τροφής, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό!
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Public Issue, ένα στα δέκα νοικοκυριά πετάει τρόφιμα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ακόμη και καθημερινά, ενώ το 27% των Ελλήνων καταναλωτών σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα.
Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια:
-Λαχανικά σαλάτες 18%
-Ψωμί 6%
-Φρούτα 16%
-Τρόφιμα που έληξαν 5%
-Τρόφιμα που χάλασαν 5%
-Γάλα/ γιαούρτι/κρέμες 7%
-Μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν 27%
Μπορεί να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, εικόνες ανθρώπων που αναζητούν φαγητό σε συσσίτια ή και κάδους απορριμμάτων, όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της WWF, καταγράφει ότι οι Έλληνες πετούν φαγητό και στα σκουπίδια.
Η έρευνα της WWF, την οποία επικαλούνται τα «Νέα» - δείχνει ότι 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια, τη στιγμή που περισσότεροι από 860 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ένας Ευρωπαίος σπαταλά κάθε χρόνο σχεδόν 180 κιλά τροφής, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό!
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Public Issue, ένα στα δέκα νοικοκυριά πετάει τρόφιμα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ακόμη και καθημερινά, ενώ το 27% των Ελλήνων καταναλωτών σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα.
Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια:
-Λαχανικά σαλάτες 18%
-Ψωμί 6%
-Φρούτα 16%
-Τρόφιμα που έληξαν 5%
-Τρόφιμα που χάλασαν 5%
-Γάλα/ γιαούρτι/κρέμες 7%
-Μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν 27%
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων