Κεδίκογλου: Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την υπόθεση Ξηρού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κεδίκογλου: Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την υπόθεση Ξηρού

11:33 | 8/1/14
Για μια "δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη" και για συνέπειες που φάνηκαν, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Mega.

"Aπό εκεί και πέρα, πρέπει να διερευνηθεί και το πώς έγινε αυτό και να αποδοθούν ευθύνες και βέβαια να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης" πρόσθεσε.

Σε ερώτηση, για τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, ο κ. Κεδίκογλου είπε: "Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των αδειών έτσι όπως γίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αλλάζουν. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα μια εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτό το συμβούλιο, να μην είναι σταθερά τα ίδια πρόσωπα...".


Το εισιτήριο των 25 ευρώ

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόσυρση της διάταξης για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας επισήμανε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές και των δυο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση "έχουν αποδείξει και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης αλλά είναι και οι δίαυλοι προς την κοινωνία" και ότι "είναι φυσικό να μεταφέρουν με αγωνία τα μηνύματα που λαμβάνουν και όλα αυτά συνυπολογίζονται".

"Σε κάθε περίπτωση αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις, μην ξεχνάτε έχουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει όμως να τηρήσουμε, έσοδα, έξοδα, έσοδα δαπάνες, πρέπει να μπορούμε να καλύπτουμε τις δαπάνες του κράτους, του δημόσιου τομέα με τα έσοδα που εξασφαλίζουμε, δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε νέους δανεισμούς. Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτυγχάνεται. Αναζητούμε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή λύση", ανέφερε.


Τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ο κ. Κεδίκογλου απέρριψε τα σενάρια για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας.

"Μέχρι τότε θα έχουν γίνει δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές. Αυτές οι εκλογές θα γίνουν. Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε την δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτό το πρόγραμμα, να βγάλουμε την Ελλάδα από το μνημόνιο, να τελειώνουμε πια" τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών