Μπραχίμι: Δεν αναμένω «τίποτα ουσιαστικό» από τις επαφές για Συρία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μπραχίμι: Δεν αναμένω «τίποτα ουσιαστικό» από τις επαφές για Συρία

22:16 | 29/1/14
Μήνυμα πως δεν αναμένει «τίποτα το ουσιαστικό» να επιτευχθεί κατά τον πρώτο γύρο επαφών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Γενεύη, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, έστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο διεθνής διαμεσολαβητής Λακντάρ Μπραχίμι.

Σημείωσε ωστόσο πως δεν είναι απογοητευμένος από την έως τώρα πορεία των συνομιλιών, εξηγώντας πως ο «πάγος σπάει αργά».

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο κ. Μπραχίμι προσέθεσε ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης παραμένει «αρκετά μεγάλη», διευκρινίζοντας ωστόσο πως υπάρχει βούληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα την Τετάρτη μέλος της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης στη Γενεύη δήλωσε πως για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των επαφών αναφέρθηκε το ζήτημα της μεταβατικής εξουσίας, παρά ταύτα, ο κ. Μπραχίμι διευκρίνισε πως οι δύο πλευρές ακόμα συζητούν την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη πόλη Χομς, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Τέλος, ο Μπραχίμι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα ασκήσουν την επιρροή τους στις δύο πλευρές ώστε να γεφυρωθούν οι υφιστάμενες διαφορές.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών