Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ, 2 μαθητές σε κρίσιμη κατάσταση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ, 2 μαθητές σε κρίσιμη κατάσταση

12:38 | 15/1/14
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο ανήλικοι μαθητές στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, τραυματισμένοι από τις σφαίρες συμμαθητή τους, ο οποίος άνοιξε πυρ τους μέσα σε γυμνάσιο της πόλης Ρόζγουελ του Νέου Μεξικό...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Albuquerque Journal, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ένα 13χρονο αγόρι άνοιξε πυρ μέσα στο Γυμνάσιο Μπερέντο. Ο ανήλικος πυροβόλησε έναν 14χρονο στο πρόσωπο ενώ τραυμάτισε και ένα 13χρονο κορίτσι.

Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Λάμποκ του Τέξας.

Η αστυνομία του Ρόζγουελ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Μια μαθήτρια, η Ανίσα Βεγκάρα, είπε στην εφημερίδα ότι άκουσε έναν πυροβολισμό μέσα στο σχολείο της. «Γύρισα και είδα κάποιον πεσμένο στο πάτωμα να αιμορραγεί», είπε το κορίτσι.

Αστυνομικοί απέκλεισαν το σχολείο και συγκέντρωσαν τους μαθητές σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο απ' όπου τους παρέλαβαν αργότερα οι γονείς τους.

Τον Δεκέμβριο του 2012, o νεαρός Άνταμ Λάνζα πυροβόλησε και σκότωσε 26 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν του Κονέτικατ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο stoptheshootings.org, μια βάση δεδομένων με στοιχεία για επιθέσεις σε σχολεία, από το 1992 έχουν σημειωθεί 387 επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών