Σαμαράς: Δεν εφησυχάζουμε, θα είμαστε εδώ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Δεν εφησυχάζουμε, θα είμαστε εδώ

14:17 | 29/1/14
Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. «Δεν εφησυχάζουμε σε τίποτα. Η κυβέρνηση είναι παρούσα. Οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ξανάρθουν στο νησί μέχρι να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»...

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του από το Αργοστόλι μετά την αυτοψία που έκανε στις πληγείσες από τον Εγκέλαδο, περιοχές του νησιού. «Η Κεφαλονιά άντεξε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε το νησί ως έναν από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς πορισμούς.



Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους μηχανικούς, καθηγητές του Πολυτεχνείου, αλλά και τους εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης.

«Στόχος είναι, το νησί να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα σε ρυθμούς φυσιολογικής ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία έχει τελειώσει.

«Οσα σχολεία δεν έχουν πρόβλημα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, ενώ για τα λίγα που παρουσιάζουν προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία για την προσωρινή στέγαση των μαθητών», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως είπε ο έλεγχος προχωράει και στις κατοικίες τα μαγαζιά και τα δημόσια κτίρια. «Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού», τόνισε.




Αυτοψία Σαμαρά σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Κοντά στους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλονιάς βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (29/01) ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός της Κυριακής, ενώ συνομίλησε με κατοίκους ακούγοντας τα προβλήματά τους,

τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις επιπτώσεις από το χτύπημα του Εγκέλαδου, αλλά και με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

«Τα προβλήματα είναι ξεκάθαρα, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη γρήγορη αντιμετώπιση, που υπήρχε μέχρι τώρα και για συγκεκριμένα άλλα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ληξουρίου που έχει χτυπηθεί περισσότερο»,

δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε: «Πότε δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντίδραση του κράτους όπως υπήρχε τώρα. Οταν βλέπεις τον κόσμο έχει και τα άλλα του τα προβλήματα. Περισσότεροι εδώ πέρα μιλάνε για το δήμο, για τον Καλλικράτη, δηλαδή πάμε λίγο πίσω. Θα τα δούμε αυτά».



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει και η σύντομη συνομιλία του πρωθυπουργού με τη γηραιότερη κάτοικο της πόλης του Ληξουρίου, μια γυναίκα ηλικίας 103 ετών.

Αυτή η επιλογή δεν θα εμφανίσει σωστά αποτελέσματα. Δυστυχώς, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει εσωτερικά πλαίσια (IFrame).

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών