Συμφωνία αποδέσμευσης γης στην περιοχή βρετανικών βάσεων στην Κύπρο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συμφωνία αποδέσμευσης γης στην περιοχή βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

16:51 | 15/1/14
Συμφωνία αποδέσμευσης γης που δημιουργεί δυνατότητα πολεοδομικής ανάπτυξης σε έκταση 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντός των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο υπογράφηκε το πρωί στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο Λονδίνο.

Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και Γουίλιαμ Χέιγκ στο Carlton House, επίσημη κατοικία του βρετανού υπουργού, στην παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη.

Κατά την υπογραφή, ο κ. Χέιγκ σχολίασε ότι η συμφωνία είναι προϊόν πολλής δουλειάς. Η δυνατότητα ανάπτυξης της γης από τους ιδιοκτήτες της αφορά 15 κοινότητες που αντιστοιχούν στο 78% της συνολικής έκτασης των βρετανικών βάσεων.

Προαναγγέλλοντας τη συμφωνία το βράδυ της Τρίτης, σε συνάντηση με τη Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας είπε ότι επηρεάζονται θετικά χιλιάδες κόσμου, καθώς και ότι πρόκειται για κίνηση που δίνει άλλη διάσταση στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών