Παραιτήθηκε ο ταμίας του κόμματος Μέρκελ, μετά τις αποκαλύψεις για επενδύσεις σε «παραδείσους» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παραιτήθηκε ο ταμίας του κόμματος Μέρκελ, μετά τις αποκαλύψεις για επενδύσεις σε «παραδείσους»

23:47 | 6/2/14
Την παραίτησή του από τη θέση του ταμία των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, Χέλμουτ Νίλσεν, μετά τις αποκαλύψεις ότι τη δεκαετία του 1990 επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παράδεισους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο κ. Λίνσεν ανακοίνωσε την παραίτησή του στην εφημερίδα Bild:, δηλώνοντας πως αποφάσισε να αφήσει τη θέση του «για το συμφέρον του κόμματος και της οικογένειάς μου».

Ο 71χρονος Λίνσεν, ταμίας του CDU από τον Νοέμβριο του 2010, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Stern ότι το 1997 επένδυσε περίπου 800.000 μάρκα (400.000 ευρώ), τα οποία κληρονόμησε από τους γονείς του, σε εταιρεία στις Μπαχάμες μέσω μίας τράπεζας του Λουξεμβούργου.

Το 2001 η εταιρεία στις Μπαχάμες έκλεισε και άνοιξε ξανά στον Παναμά, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έκλεισε τον λογαριασμό αυτό το 2004, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει πληρώσει φόρους για τα χρήματα αυτά.

Οι συγκεκριμένες συναλλαγές εντοπίστηκαν το 2010 σε ένα CD με τραπεζικά δεδομένα το οποίο είχε υποκλαπεί από την τράπεζα HSBC και στη συνέχεια είχε αγοραστεί από τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε δικαστική έρευνα για φοροδιαφυγή εναντίον του Λίνσεν, η οποία εγκαταλείφθηκε το 2012, καθώς το αδίκημα είχε παραγραφεί.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών