70 δισ. για τοκοχρεολύσια ως το 2020 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

70 δισ. για τοκοχρεολύσια ως το 2020

07:42 | 6/3/14
«Το ελληνικό χρέος είναι πολύ υψηλό και μόνο για χρεολύσια ως το 2020 θέλουμε 70 δισ.!!! Για να πετύχουμε το στόχο χρειαζόμαστε πρωτογενή πλεονάσματα τεράστια π.χ. 10 δισ., κάτι που για μία χώρα όπως η Ελλάδα που δεν είναι πχ πετρελαιοπαραγωγός είναι αδύνατον!», δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση του Δικτύου της Άννας Διαμαντοπούλου για την ανάγκη δημιουργίας εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση ο υπεύθυνος του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας.

«Το χρέος είναι μη βιώσιμο. Πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αν θέλουμε να βοηθήσουμε στην απομείωση του. Να περάσει στον ESM η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ο Ζολτ Ντάρβας, αναλύτής του Ινστιτούτου Bruegel.

«Το πρόβλημα είναι ότι μας λείπει ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στα κόμματα, τους πολίτες και τους φορείς.

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το πολιτικό σύστημα είναι να δημιουργήσει μία διαπραγματευτική ομάδα από στελέχη κομμάτων και ειδικών και να καταλήξει στα πιθανά εθνικά σενάρια για το χρέος εκ μέρους της Ελλάδας, να τα παρουσιάσει σε κάθε χώρα ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας.

Αλλιώς, θα καταλήξουμε να συζητάμε πάλι μόνοι και μόνο με τη Γερμανία…» τόνισε στην ομιλία της η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών