Αποκαλύφθηκαν οι εκλεκτοί του πάπα για αντιμετώπιση της παιδεραστίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποκαλύφθηκαν οι εκλεκτοί του πάπα για αντιμετώπιση της παιδεραστίας

17:17 | 22/3/14
Τα πρώτα οκτώ μέλη της επιτροπής η οποία θα τον συμβουλεύει για την αντιμετώπιση της κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς ανακοίνωσε το Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Βατικανού να αντιμετωπίσει το πολυετές σκάνδαλο παιδεραστίας που έχει πλήξει την αξιοπιστία του και έχει κοστίσει σε επισκοπές ανά τον κόσμο δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα.

Στα πρώτα οκτώ μέλη, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες από οκτώ διαφορετικές χώρες, συγκαταλέγεται και η ιρλανδή Μαρί Κόλινς, η οποία σε ηλικία 13 ετών, τη δεκαετία του 1960, βιάστηκε από έναν εφημέριο νοσοκομείου. Στη συνέχεια έγινε μία γνωστή ακτιβίστρια για την προστασία των ανηλίκων.

Πρώτο καθήκον της επιτροπής θα είναι να επιλέξει τα υπόλοιπα μέλη του σώματος αλλά και να ορίσει τις ακριβείς αρμοδιότητες της.

Άγνωστο παραμένει εάν η επιτροπή θα αναλάβει το κρίσιμο και ευαίσθητο έργο της τιμωρίας υψηλόβαθμων κληρικών οι οποίοι συγκαλύπτουν περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

Παρά ταύτα, σε ανακοίνωσή του, το Βατικανό άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως ξ επιτροπή θα εξετάσει «τόσο τις αστικές όσο και της κανονικές ευθύνες» του εκκλησιαστικού προσωπικού.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών