Απόσυρση τάγματος πεζικού από τα Ουκρανικά σύνορα ανακοίνωσε η Ρωσία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απόσυρση τάγματος πεζικού από τα Ουκρανικά σύνορα ανακοίνωσε η Ρωσία

22:17 | 31/3/14
Την απόσυρση ενός ρωσικού μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού από τα σύνορα με την Ουκρανία διέταξε τη Δευτέρα η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε μία κίνηση που φαντάζει να αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση των ανησυχιών για ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία.

Η δύναμη του τάγματος δεν είναι γνωστή, ωστόσο ένα ρωσικό τάγμα συνήθως δε διαθέτει περισσότερους από 1.000 άνδρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Γαλλία πως έχει συγκεντρώσει 30.000-40.000 στρατιώτες κοντά στη μεθόριο.

Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χαιρέτησε την ρωσική κίνηση ως ένα «μικρό σινιάλο» πως η κατάσταση αποκλιμακώνεται.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία την ενημέρωσε για την απόσυρση του ρωσικού τάγματος και συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε την καγκελάριο ότι διέταξε τη μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και την Υπερδνειστερία», συμπλήρωσε.

Η Υπερδνειστερία είναι μία de facto ανεξάρτητη ρωσόφωνη επαρχία της Μολδαβίας, στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του NATO στην Ευρώπη έχει προειδοποιήσει πως οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία θα μπορούσαν να κινηθούν εύκολα προς την Υπερδνειστερία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών