«Δεν είμαστε σκράπες» το μήνυμα Ρέντζι προς Βερολίνο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Δεν είμαστε σκράπες» το μήνυμα Ρέντζι προς Βερολίνο

16:36 | 17/3/14
«Δεν είμαστε σκράπες. Η Ιταλία δεν είναι ο [κακός] μαθητής της που θα πρέπει να στέκεται τιμωρία δίπλα στον πίνακα» ήταν το μήνυμα του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του, το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο κ. Ρέντσι πρόκειται να επαναλάβει στην καγκελάριο ότι η Ρώμη δεν αμφισβητεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και ότι θα συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αλλά παράλληλα θα υπογραμμίσει πως απαιτείται ελαστικότερη εφαρμογή κάποιων δεσμευτικών οικονομικών κριτηρίων, ώστε να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Η επίσκεψη του ιταλού πρωθυπουργού στο Βερολίνο έρχεται πέντε ημέρες αφότου παρουσίασε ένα νέο σύνολο μέτρων που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της ιταλικής οικονομίας, τρίτης μεγαλύτερης στην ευρωζώνη.

Τα σχέδια του κ. Ρέντσι περιλαμβάνουν τη μείωση των φόρων εισοδήματος κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ και μεγάλες επενδύσεις για την κατασκευή σχολείων και εργατικών κατοικιών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών