«Δεν υπάρχουν πλέον στην Κριμαία ουκρανικές δυνάμεις πιστές στο Κίεβο» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Δεν υπάρχουν πλέον στην Κριμαία ουκρανικές δυνάμεις πιστές στο Κίεβο»

14:20 | 24/3/14
Όλοι οι ουκρανοί στρατιώτες της Κριμαίας είτε θα ενταχθούν στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων είτε θα εγκαταλείψουν τη χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα, η ουκρανική ηγεσία είχε αποφασίσει τη μεταφορά του συνόλου των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στην ηπειρωτική Ουκρανία.

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων από το έδαφος της Κριμαίας, εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση τον έλεγχο ουσιαστικά όλων των ουκρανικών βάσεων της χερσονήσου, η οποία εντάχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη ρωσική επικράτεια.

Εν τω μεταξύ, στην κριμαϊκή χερσόνησο βρίσκεται ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για να επιθεωρήσει κυρίως τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης που μεταβαίνει στην περιοχή μετά την ένωσή της με τη Ρωσία.


Νέο μήνυμα Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι "ενωμένες" για να επιβάλουν το "τίμημα" στη Ρωσία μετά την επέμβασή της στην Ουκρανία, κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

"Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες για να στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς. Είμαστε ενωμένοι για να επιβάλουμε στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών στις οποίες προέβη μέχρι τώρα", δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στο Άμστερνταμ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών