Η μεγάλη πρόκληση για το «50-50»! | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η μεγάλη πρόκληση για το «50-50»!

09:12 | 27/3/14
Αποφασισμένος να κερδίσει το -πολύ μεγάλο- έδαφος που έχασε με τις υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα σε δυνάμεις εκτός κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κομματικές υποψηφιότητες στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και η αίσθηση που απολύτως δικαίως σχηματίστηκε ότι ο παλαιός κομματικός μηχανισμός δεν επιθυμεί κανέναν άλλο που δεν ανήκει ή δεν υποτάσσεται σε αυτόν, ανέκοψε τη δυναμική που είχε αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της χρονιάς και είχε επιτρέψει σε στελέχη του να μιλούν ακόμα και για προοπτική αυτοδυναμίας. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου διαθέτει δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ναι μεν δεν διακυβεύεται η πρώτη θέση, θα πρέπει όμως να γίνουν πολλά ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει πειστικά για «καθαρή νίκη».

Προκειμένου να κερδίσει το έδαφος αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται αποφασισμένος να πραγματοποιήσει μεγάλο άνοιγμα στο ευρωψηφοδέλτιο. Αρχικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επεδίωκε στο ευρωψηφοδέλτιο να συμμετάσχουν 13-14 πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, το ένα τρίτο δηλαδή, εν συνεχεία πρόθεσή του έγινε μόνο τα 21 μέλη του ευρωψηφοδελτίου να είναι κομματικά στελέχη, με τα υπόλοιπα 21 να σηματοδοτούν την αμφίπλευρη διεύρυνση και το άνοιγμα τόσο προς τα αριστερά, όσο κυρίως με τη σοσιαλδημοκρατία.

Το άνοιγμα αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα απαντήσει και στις πιέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που κερδίζει ψηφοφόρους που φεύγουν από το κυβερνητικό μπλοκ, πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, που διαφορετικά θα ψήφιζαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Το στοίχημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο, καθώς δεν αρκεί να επιθυμεί το «50-50», πρέπει και να μπορεί να το επιβάλει στο κόμμα του. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην αριστερή μειοψηφία, αλλά και στην πλειοψηφία, καθώς αρκετοί βλέπουν στο κάδρο τον εαυτό τους και εκτιμούν πως η διεύρυνση και το άνοιγμα του ευρωψηφοδελτίου θα τους περιορίσει τις πιθανότητες να εκλεγούν. Όπως ακριβώς έγινε με τους υποψηφίους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Την Παρασκευή συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για μια πρώτη συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο. Θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα για να αποδείξει ο Αλ. Τσίπρας αν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του, γεγονός που θα του ανοίξει πιο αποφασιστικά το δρόμο προς την κυβέρνηση ή εάν το κόμμα του θα τον κρατήσει «αιχμάλωτο», με ότι αυτό σηματοδοτεί για την επομένη των ευρωεκλογών. Άλλωστε, για να έχουν κάποιοι αποφασιστικό ρόλο στην Κουμουνδούρου και την επομένη των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κερδίσει…

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών