Κ. Χατζηδάκης: Στην Ελλάδα όμως είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κ. Χατζηδάκης: Στην Ελλάδα όμως είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε (video)

23:42 | 29/3/14
"Υπάρχει μια προσωπική κριτική και για τον κο Σκορδά και για μένα. Αλλά εδώ δεν υπάρχουν πολιτικοί χαρακτηρισμοί αλλά προσωπικοί - και με βαριές επιθέσεις και από πολλές πλευρές. Στην Ελλάδα όμως είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, και ξέρουμε ποιοί είναι οι καθαροί και ποιοί όχι" ανέφερε στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.


"Τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν" συνέχισε ο κος Χατζηδάκης. "Σε λίγες μέρες και λίγους μήνες, αυτές τις επιθέσεις κανείς δεν θα τις θυμάται. Ο καταναλωτής θα θυμάται τη θετική επίπτωση στην καθημερινότητά του: Εμείς μιλάμε με έργο και κάποιοι απ' έξω με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει. Το ίδιο συνέβαινε άλλωστε και πέρσι σ' αυτήν την αίθουσα, όταν με τον κο Σκορδά φέρναμε το νομοσχέδιο για τις Κυριακές: Τότε θα ερχόταν "ο Αρμαγεδών, η καταστροφή" - και τώρα, έχουμε φτάσει στο σημείο, οι δήμαρχοι οι ίδιοι και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι, να έρχονται και να ζητάνε να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο".



"Γιατί είναι καταστροφικό να απελευθερωθούν προς τα κάτω οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων καταργουμένου του εγγυημένου κέρδους των φαρμακείων;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. "Γιατί είναι καταστροφική η ρύθμιση, να διατηρείται η ενιαία τιμή βιβλίου μόνο για τα λογοτεχνικά βιβλία;

Γιατί είναι κακό να επιτραπούν εκπτώσεις στα καταστήματα στοκ και outlet; Πού είναι το αρνητικό; Γιατί είναι κακό να καταργούνται μια σειρά από περιττές διοικητικές διαδικασίες στα απορρυπαντικά, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό, εις βάρος του καταναλωτή; Γιατί είναι κακό να αγοράζουμε το ψωμί με το ζύγι και όχι με το μάτι; Γιατί είναι αρνητικό να καταργούμε μια σειρά υποχρεώσεις στην αγορά τσιμέντου και να έχουμε το προνόμιο της ακρίβειας; Γιατί να μην καταργούμε περιττούς περιορισμούς στην ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, (αποστάσεις από αεροδρόμια και χιονοδρομικά κέντρα κλπ.) όταν θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό; Είναι καταστροφικό να επιχειρούμε να μην έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη, μετά την Κύπρο και την Ιταλία, όταν έχουμε αυτή την καταστροφική κρίση; " αναρωτήθηκε ο κος Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ "δεν υπήρξε ευαγγέλιο για την κυβέρνηση": "Έχουμε αποφασίσει να υιοθετήσουμε το 82% των συστάσεων του Οργανισμού και ένα 8% μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, τροποποιημένο όπως συμφωνήθηκε. Στο 8% ανήκουν το γάλα και τα φάρμακα".

Τέλος, ο κος Χατζηδάκης παραλλήλισε τις αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο με τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί για την πώληση της "Ολυμπιακής": "400 εκ. ευρώ το χρόνο μας κόστιζε, ενώ σήμερα το πρόγραμμα στους εργαζομένους έχει ήδη αποπληρωθεί και είμαστε στο κέρδος (...) Ξέρουμε πως η πολιτική όπως και η ζωή, δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας αντοχής. Επενδύουμε στο δρόμο της κοινής λογικής και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι" κατέληξε.

Η αναφορά του κου Χατζηδάκη στην "Ολυμπιακή", προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη: "Το 2008 είπα πως δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα χωρίς συμμετοχή σε εθνικό αερομεταφορέα. Ο κος Χατζηδάκης μας έλεγε πως η ιδιωτικοποιημένη "Ολυμπιακή" θα είναι πρωταθλητής των αιθέρων - και μέσα σε έξι μήνες έγινε ΚΤΕΛ, για να φτάσουμε στο ιδιωτικό μονοπώλιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., στους πρώτους έξι μήνες που πήρε την Ολυμπιακή ο κος Βγενόπουλος την φαλίρισε. Αντί για το ιδιωτικό μονοπώλιο το σημερινό, καλύτερο ήταν το κρατικό" υποστήριξε ο κος Σηφουνάκης.

"Οι τιμές των ναύλων έχουν υπερτριπλασιαστεί σε βάρος των ταξιδιωτών, και όλα αυτά τα θεωρείτε εσείς θετικά" κατηγόρησε αργότερα τον υπουργό Ανάπτυξης και ο Στ. Σαμοΐλης (ΣΥΡΙΖΑ). "Πώς θεωρείτε πως θα αναπτυχθεί η οικονομία του τουρισμού χωρίς εθνικό αερομεταφορέα; Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εθνική συμμετοχή, ενώ εσείς επιλέξατε μία πολιτική αποικίας" συμπλήρωσε.

"Αν είχαμε κρατήσει την πολιτική των αντιπάλων μας, θα είχαμε ξοδέψει 1,2 δισ. ευρώ για να συντηρούμε την Ολυμπιακή ανοικτή" απάντησε ο Κ. Χατζηδάκης. "Όπως προείπα όμως, το πρόγραμμα έχει αποπληρωθεί και είμαστε σήμερα στο κέρδος".

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών