«Καρπίζει» το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Καρπίζει» το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς»

08:34 | 22/3/14
Πολυσυλλεκτικό από τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» για τις ευρωεκλογές...

Ο τελικός κατάλογος των 43 υποψηφίων που θα καταρτίσουν τη λίστα του ενιαίου πολιτικού συνασπισμού οκτώ κομμάτων και πολιτικών κινήσεων της κεντροαριστεράς αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 30 Μαρτίου με την πανηγυρική παρουσίαση του πλήρους ψηφοδελτίου.

Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει τα πρώτα 19 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Ο κατάλογος των πρώτων αυτών ονομάτων, γνωστοποιήθηκε μετά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Μπορεί τα ονόματα αυτά να χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο τελικός κατάλογος θα είναι πιο πολυσυλλεκτικός περιλαμβάνοντας στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών να καταρτιστεί στους άξονες του ενωτικού, ενιαίου, ανανεωτικού και αντιπροσωπευτικού σχήματος όλων των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που απαρτίζουν την «Ελιά».

Μεταξύ των στελεχών των κομμάτων που συναπαρτίζουν τον πολιτικό συνασπισμό της «Ελιάς» υπάρχει αισιοδοξία ότι διαφαίνεται διάθεση στράτευσης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο από στελέχη και μέλη όλων των Κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στην Ελιά, αλλά και από πρόσωπα που πιστεύουν στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των οποίων πολλά που ανήκουν στην Κίνηση των 58.

Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί χώροι. Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση χαιρέτισαν την ένταξη στην Ελιά της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από το κόμμα Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Ευθύμης Καρδαράς, οι Δ.Καρέλλας, Ν.Τσολακίδης, Απ.Ψωμάς και Κατερίνα Λαμπροπούλου.

Από τους «58» δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας από τη νέα γενιά. Επίσης αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν τη Μεταρρυθμιστική Κίνηση.

Οι πρώτοι 19 εκ των 42 προσώπων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς είναι οι:

Ράπτη Συλβάνα, Μπατζελή Κατερίνα, Καϊλή Εύα, Χειμωνάς Θανάσης, Πιερρακάκης Κυριάκος, Καψής Παντελής, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καρδαράς Ευθύμης, Κατσέλος Σωτήρης, Καρέλας Δημήτρης, Μπρίμης Δημήτρης, Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσολακίδης Νίκος, Κωστούλας Παναγιώτης, Πάτρας Παναγιώτης, Επιτροπάκης Μάνος, Απόστολος Ψωμάς και Νίκος Μπίστης.

Τα ονόματα των υπολοίπων 23 υποψήφιων ευρωβουλευτών αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη Κυριακή οπότε και θα υπάρξει νέα συνάντηση των πλευρών που έχουν συγκροτήσει την Ελιά.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών