Λαβρόφ: Προσέγγιση με τη Δύση στο Ουκρανικό - Πιθανότητα κοινής πρωτοβουλίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λαβρόφ: Προσέγγιση με τη Δύση στο Ουκρανικό - Πιθανότητα κοινής πρωτοβουλίας

13:12 | 29/3/14
Για "προσέγγιση" στις απόψεις της Μόσχας και της Δύσης όσον αφορά την ουκρανική κρίση, έκανε λόγο το Σάββατο ο  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για μια ενδεχόμενη "κοινή πρωτοβουλία" για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσοφώνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως υπάρχει προσέγγιση στις απόψεις της Ρωσίας και των Δυτικών στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη "κοινή πρωτοβουλία".

Σημειώνεται ότι Μπαρακ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μιας περίπου ώρα με πρωτοβουλία του ρώσου προέδρου, όπου συζήτησαν μια αμερικανική διπλωματική πρόταση με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

"Οι απόψεις μας πλησιάζουν. Η τελευταία συνάντησή μου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη Χάγη και οι επαφές μου με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες δείχνουν ότι διαγράφεται η πιθανότητα μιας κοινής πρωτοβουλίας που θα μπορούσε να προταθεί στην Ουκρανία", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Vesti, διαβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα "δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να διαβεί τα σύνορα με την Ουκρανία".

Τη στάση της εθνικιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας έναντι του Ουκρανικού κοινοβουλίου αποκήρυξε με δήλωσή της την Παρασκευή το βράδυ η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών