Μαδούρο: 10 δισ ζημιά έχουν προκαλέσει οι αντικυβερνητικές ταραχές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαδούρο: 10 δισ ζημιά έχουν προκαλέσει οι αντικυβερνητικές ταραχές

11:40 | 22/3/14
Ζημιές τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν προκαλέσει οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ταλανίζουν τη Βενεζουέλα από τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, Νίκολας Μαδούρο, κατηγορώντας τους αντιπάλους του πως έχουν προσφύγει στην «τρομοκρατία» προκειμένου να καταστρέψουν δημόσια περιουσία.

Ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες δεν εξήγησε το πώς υπολόγισε το ποσό των $10 δισ., ενόψει νέων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για σήμερα Σάββατο οι αντικυβερνητικοί στην πρωτεύουσα Καράκας. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα λόγω των ταραχών.

«Η μειοψηφία που επιθυμεί πραξικόπημα έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα [...] Έκαψαν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου φοιτούσαν εκατοντάδες νέοι», διεμήνυσε ο κ. Μαδούρο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε.

«Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία. Είναι βανδαλισμός. Είναι τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαδούρο αναφερόταν σε μία στρατιωτική σχολή στην πόλη Σαν Κριστομπάλ, προπύργιο των αντικυβερνητικών, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πυρπολήθηκε από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Την Τετάρτη, οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν το αντιπολιτευόμενο δήμαρχο του Σαν Κριστομπάλ με την κατηγορία της «εξέγερσης», καθότι δεν υπάκουσε στην εντολή Μαδούρο να διαλύσει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι αντικυβερνητικοί.

Την ίδια ημέρα, άλλος δήμαρχος που πρόσκειται στην αντιπολίτευση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών και 15 ημερών, επίσης επειδή αρνήθηκε να διαλύσει τις εστίες των διαδηλωτών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών